Creative fans

AVATARS EN BANNERS TE RESERVEREN IN'WELKOM OP CREATIVE FANS'!
 
IndexKalenderGalerijFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Criminal minds

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Admin
Admin


Aantal berichten : 369
Leeftijd : 27
Woonplaats : Stekene/O.L.V.Olen
Registration date : 21-01-09

BerichtOnderwerp: Criminal minds   vr aug 20, 2010 11:50 am

Criminal minds


Criminal minds is een amerikaanse serie. Deze gaat over een speciale afdeling binnen de FBI die seriemoordenaars oppakken door een profiel van hun dader te maken. De 'profilers' of het BAU(Behaviour analisists unit) stelt het profiel op door te denken zoals de dader, ze leiden uiterlijke en historische kenmerken van hun dader af uit de aard van de moorden, het patroon of de roekeloosheid.

Het team bestond uit 7 leden waarvan er 2vervangen zijn. De voormalige 'baas van de afdeling: JAson Gideon en agente Elle Greenway.


Jason Gideon
Het oorspronkelijke hoofd van de BAU. Mentor voor, vooral de jonge Reid, met wie hij regelmatig schaakt. Gideon Heeft een beetje een zenuwinzinking toen een gebouw ontplofte waar hij net 6FBI agenten in gestuurd had. Nadat een seriemoordenaar terugkeert een goede vriedin van hem vermoord en dan zijn lijste van geredde slachtoffers afwerkt, wordt het hem te veel£. Hij schrijft een brief aan Reid en verdwijnt. Veel wisten we niet over de redelijk gesloten man, buiten dat hij erg op zichzelf was en een kwade zoon heeft.


acteur: Mandy Patinkin

Elle greenway

Gespecialiseert in zedendeliquenten, deed Elle erg haar best om in het team te raken. Op het einde van het eerste seizoen wordt ze echter thuis opgezocht en neergeschoten, deze bijna-doodervaring veranderd haar. Ze schiet een verdachte neer en steekt het op zelfverdediging. Haar team weet dat dit niet het geval is maar zwijgt. Uiteindelijk beslist Elle dat ze het niet meer aankan en verlaat het team.


Actrisse: Lola Glaudini

Het huidige team bestaat uit de huidige 'baas' Aaron Hotchner, vervanger van Jason Gideon: David Rossi, vervanger van Elle Greenway: Emely Prentiss, Jennifer Jareau, Penelophe Garcia, Spencer Reid en Derek Morgan.


Aaron Hotchner (Hotch)

Hotch is het huidige hoofd van het team. Zijn baan betekent veel voor hem, hij is gedreven, erger dan goed voor hem is. Hij heeft het minst vriendschappelijke relaties in het team, zij zien hem als een voorbeeld van hoe het hen kan lopen. Zijn vrouw Hayley en zoontje Jack zijn bij hem weg, omdat hij meer voor zijn baan over heeft dan voor hen.
Hotch is geen vrolijke man, hij lacht zelden of nooit! Verder is hij wel een expert met wapens.


Acteur: Thomas Gibson

David (Dave) Rossi

Rossi, medeoprichter van het BAU, komt na 10jaar terug om fouten goed te maken. Hij moet wel wennen aan de vele veranderingen na 10 jaar. Hij komt arrogant en egoïstisch over. Maar als de rest van het team hem helpt met 20jaar oude zaak op te lossen, die aan Rossi vrat, begint hij te veranderen. Meer en meer wordt hij mentor voor de anderen. Rossi is drie keer gescheiden geweest, en weer een voorbeeld, net als gideon en Hotch, dat BAU en een gezinsleven niet samen gaan.


Acteur: Joe Magneta

Jenniffer Jareau (JJ)

Jennifer 'JJ' Jareua is geen 'profiler'. Zij is een FBI agente, gespecialiseerd in communicatie. Zij beslist welke zakern voor het BAU zijn en is het comminicatiestation van de afdeling. Ze staat haar mannetje tussen de pers en media, waarmee ze veel respect verdient. Hoewel ze niet echt een 'veldagent' is kwam ze al in benarde situaties. Zo kwam ze ooit, heelhuids, maar met een stevige schrik uit een schuur waar honden zaten, getraint om mensenvlees te eten. Ze schoot zich naar buiten. Ook schoot ze binnen het BAU een sherrif neer, die ner een gijzelaar genomen had. JJ verzamelde als kind vlinders, ze was bang van de bossen. Jammer voor haar groeide ze op in een klein stadje, omringd door bossen. Toen ze jong was pleegde haar zus zelfmoord. Ze was een voetbalster toen ze nog op school zat. JJ heeft een kindje met agent William Lamontange Jr. Peter is Reid en Meter Garcia. Rossi was haar inspiratie tot FBI-agente.


Actrisse: AJ Cook

Dr. Spencer Reid

DR. Spencer Reid is zeer jong als hij bij het team komt, keer op keer verbaasd hij het team. Met een IQ van 187 is dit niet verwonderlijk. Zijn vader verliet hem en zijn moeder toen hij jong was. Zijn moeder lijdt aan paranoid schizofrenia. hij is bang dat ook hij dit zal krijgen aangezien het erelijk is. Hij kan 20.000 woorden per minuut lezen en onthoud alles wat hij leest. Als kind werd hij vaak gepest, zo werd hij ooit naakt aan een voetbal paal gebonden, waar de hele school hem uitlachte, zijn moeder besefte niet dat hij laat thuiskwam door haar shizofrenie. Hij vertelde het nooit aan iemand, tot hij het Morgan vertelde. Reid werd ontvoerd door een man met een gespleten persoonlijkheid die hem aan een daudelineverslaving hielp. Reid wist er echter met de nodige moeite van af te stappen. Zijn specialiteit, buiten zijn intelligentie en geheugen zijn kaarten. Adh daarvan kan hij de llocatie van de volgende moord of de dader vinden.


Acteur: Matthew Gray Gubler

Penelope Garcia

Garcia, is net als JJ geen profiler, maar is onmisbaar in het team. Ze is in de FBI gekomen omdat die haar hadden opgespoord als een buitengewoon goezde hacker. Dit zorgt ervoor dat ze zowat alles vind dat het tea van haar wil. Het team beseft dit goed. Garcia is een speels genie. ze zorgt voor luchtige humor in een zware serie. Haar ouders zijn, toen ze ong was omgekomen in een auto-ongeluk. Verder heeft ze 4 broers. Nadat ze werd neergeschoten, begon ze een relatie met haar tijdelijke vervanger Kevin Lynch. Ze heeft ook een nogal flirterig relatie met Derek Morgan, om wie ze zielsveel geeft en omgekeerd.


Actrisse: Kirsten Vagsness

Derek Morgan

Morgan, is de enige die ook in een politie-eenheid gezeten heeft, waar hij een een Bombsquad zat. Hij heeft een zwarte gordel in Judo en geeft verdedigingslessen binnen de FBI. Hij is het sportieve type, degene die deuren inbeukt en de dader achternaloopt. Hij is al verschillende keren bijna dood geweest en heeft problemen met mensen vertrouwen. Toen hij ntien was stierf zijn vader, hij begon met American football en was topspeler, hij werd jaren misbruikt door zijn coach. Die 3jongens vermoordde. Morgan wordt beschuldigt van die moorden, maar uiteraard wordt de echte dadder gepakt. Derek is een heetgebakerd type. Hij is ook even 'hoofd' van de BAU...Acteur: Shemar Moore
Emily Prentiss
Vervanger van GReenway, het team is verward door haar plotste komst. Een superieus wil Hotch en Gideon uit het team en wil Prentiss daarvoor gebruiken. Prezntiss dient haar ontslag in, de dag dat Hotch een verplaatsing aanvraagt. Superieur Erin Strauss, neemt tijdelijk leiding over het team en ziet haar fout in. Prentiss spreekt perfect arabisch en spaans, ook kan ze wat russisch.Actrisse: Paget Brewster

_________________

-She was like the water that freezes inside a rock and breaks it apart. It was no more her fault than it is the fault of the water when the rock shatters.
-May the sun rise in you heart and you spirit run free.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://fans-of-stories.actieforum.com
 
Criminal minds
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Creative fans :: over jouw favoriet :: Andere :: TV reeksen-
Ga naar: