Creative fans

AVATARS EN BANNERS TE RESERVEREN IN'WELKOM OP CREATIVE FANS'!
 
IndexKalenderGalerijFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Merry

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Admin
Admin


Aantal berichten : 369
Leeftijd : 27
Woonplaats : Stekene/O.L.V.Olen
Registration date : 21-01-09

BerichtOnderwerp: Merry   wo jan 27, 2010 2:35 pm

Meriadoc Brandybuck Is de volledige naam. Zoon van Saradoc Brandybuck, heer van Buckland en Esmeralda Took, de zus van Pippins vader.

Pippin en merry zijn naast beste vrienden dus ook neven. Merry is de slimste van de 4hobbits die de hele tocht ondernemen. Als eneige wist hij al van de ring voor alle anderen. Hij bestudeerde kaarten en hield van boten en pony's.
Toen ze moesten vluchten uit de Gouw, had hij pony's klaar en een plan.

Elrond wou hem en Pippin, zijnde de twee jongsten van het gezeldschap weer naar huis sturen, maar Merry stond erop dat hij meeging.
De hobbits komen na ontvoerd geweest te zijn door de Uruk-haï in Fangorn Forest terecht. Het woud waar enten leven. Hier drinken ze een speciale drank van de enten, die hen groter maakt.

Als de twee hobbits na een hele reeks gebeurtenissen in Rohan terechtkomen en Pippin met Gandalf naar Gondor moet, stelt Merry zich ten diensten van de koning. Deze wil hem niet in de strijd laten meegaan, want de pony Stybba die hij de hobbit gegeven had zou de paarden niet kunen volgen en geen paard kon er een tweede ruiter bijnemen. Een zekere Dernhelm neemt hem toch mee op zijn paard. Als Theoden door Angmar bedreigt wordt, snellen Dernhelm en MErry te hulp. Merry's speciale zwaard, is een van de enige wapens die de 'geestvorm' van de Nâzgul kon ongedaan maken. Dit heeft helaas ook vat op zichzelf, maar hierdoor is Dernhelm, wie Eowyn blijkt te zijn, wel in staat Angmar te doden. Hij werd overgeslaan door de ridder van Rohan die de gewonden kwamen halen, maar Pippin vond hem wel. Dankzij Aragorn was Merry instaat te genezen.
Voor zijn dappere diensten bekroonde koning Eomer hem tot 'knight of the Mark'
Terug in de Gouw werden MErry en Pippin de grootste hobbits.
Merry werd heer van Buckland en trouwde met Estella Bolger, ze kregen minstens 1 zoon.
Toeh hij 102 was, keerde hij en Pippin terug naar Gondor en Rohan.

_________________

-She was like the water that freezes inside a rock and breaks it apart. It was no more her fault than it is the fault of the water when the rock shatters.
-May the sun rise in you heart and you spirit run free.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://fans-of-stories.actieforum.com
 
Merry
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Creative fans :: over jouw favoriet :: Lord of the Rings :: De personages-
Ga naar: